Uitgeverij

 

SBPS ondersteunt schrijvers die helemaal zelf een boek willen uitgeven. In dit proces is de schrijver niet alleen verantwoordelijk voor de tekst, maar ook voor de volledige opmaak en het ontwerp van de omslag. SBPS is daarbij ondersteunend, legt contact met een geschikte drukker en regelt het ISBN.

 

In de klassieke uitgeverij ging men met een manuscript (een dik pak met de hand beschreven vellen) naar een uitgever. Als die er iets in zag, ging een redacteur met een stofkam door de tekst, haalde taal- en stijlfouten er uit en maakte de tekst gereed voor de zetter. Heel lang ging zetten door met de hand loden lettertjes achter elkaar te plaatsen. Dan werd er een proefdruk gemaakt en kon de corrector aan het werk. Uiteindelijk, als schrijver, uitgever, redacteur en corrector het eens waren, kon het echte drukken beginnen. En als de boeken af waren, dus gedrukt, gevouwen, gesneden en ingebonden, kon de afdeling marketing aan het werk. 

In onze digitale tijd is het hele proces zoveel eenvoudiger geworden, dat voor veel schrijvers het "uitgeven in eigen beheer" heel bereikbaar is. Het gevaar daarvan is dat de uitermate nuttige inbreng van redacteur en corrector vaak wordt verwaarloosd. Vormgeving van een boek vereist specifieke vaardigheden. En marketing is een probleem als men geen groot netwerk heeft. Bovendien vereist het communiceren met de heel aparte wereld van de drukkerijen inzicht en begrip. 

Silly Butterfly Productions kan schrijvers die zelf willen uitgeven, op al deze punten terzijde staan. Samen met onze cliënten denken we na over de doelstelling van het project, over de gewenste kwaliteit en over de kosten die wij in rekening brengen. Wat dat laatste betreft: ons doel is de wereld te verrijken en niet onszelf! 

Eerder door ons uitgegeven boeken kunt u vinden in onze winkel. 
Meer over hoe wij te werk gaan kunt u lezen op de pagina Werkwijze. De kosten van het uitgeven van boeken worden verder uitgewerkt op de pagina Prijsstelling.